Начало Видео Богдан Шумаров за професионалния ринг и мечтите (ВИДЕО)

Богдан Шумаров за професионалния ринг и мечтите (ВИДЕО)

Богдан Шумаров за професионалния ринг и мечтите (ВИДЕО)
0

Богдан Шумаров е поредното доказателство как бойните спортове преобръщат живота на едно дете и го насочват в правилния път.

Роденият в Петрич боец започва да тренира сравнително късно, но само за няколко години става сред водещи ни кикбоксьори и със сериозна визитка зад гърба си.

23-годишният българин може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства. Сред тях са Европейски  шампион по кикбокс за професионалисти на WAKO PRO в категория до 71.8 кг през 2017 г, през същата година става световен вицешампион по кикбокс на WAKO и вицешампион на световните игри по кикбокс. Българският боец завоюва и европейска титла на WAKO през 2016 г., а още като юноша става балкански и световен шампион.

„Може да звучи банално, но като повечето деца и аз бях проблемен и влязох в залата малко на шега. От приятели чух, че има кикбокс в нашия град. Реших да пробвам и още с първата ми тренировка разбрах, че това е моята страст.“

Няма да забрави съветите на първия му треньор.

„Ще запомня, че винаги ми повтаряше, че добрият боец върви по-ниско от тревата“, спомня си Богдан. Самият той остава такъв скромен, въпреки успехи му.

От няколко години той тренира и живее във Варна. 

„През 2013-та година, когато отидох на един лагер с националния отбор на „Спортпалас“, аз бях най-малкият от всички състезатели.  Тогава се запознах с треньора Красимир Кирилов и говорихме с него да се преместя в клуб „Боил“.

„Животът ми се промени тотално. Започнах да тренирам много по-сериозно. Много се радвам, че въпреки тази ранна възраст, реших да предприема тази крачка“, казва Шумаров.

Шумаров ще атакува днес вакантния Европейски пояс на WAKO PRO в категория до 75 кг по време на петото издание на бойнага гала SENSHI 5. В последния девети сблъсък от бойната карта на веригата, той ще изправи на ринга срещу естонеца Майкел Астур. Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1.

„Засега изцяло съм насочил усилията си към професионалния ринг и засега аматьорските състезания са затворена страница. След време може да си променя решението“, откровен е младият боец.

Още от Богдан Шумаров може да изгледате във видеото:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.