Начало Видео Димитър Димитров: Доволен съм, въпреки загубата (ВИДЕО)

Димитър Димитров: Доволен съм, въпреки загубата (ВИДЕО)

Димитър Димитров: Доволен съм, въпреки загубата (ВИДЕО)
0

Националът от Българската карате киокушин федерация Димитър Димитров завоюва сребро на завършилото 2-о Европейско първенство, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. При 75-килограмовите той достигна до финал, където претърпя поражение срещу руснака Артьом Назаретиян с единодушно съдийско решение.

 

Има ли някаква доза разочарование за изпуснатата титла?

Разбира се, че има. Цяла година се подготвяме за това състезание и с няколко контролни състезания. Целта ми беше първо място. Но съм доволен. На финала се срещнах с много добър боец. Наблюдавам го от доста години по състезания и е доста титулуван. Радвам се, че направихме добър двубой.

Какво не ти достигна във финала и толкова ли е голяма разликата между руската школа и останалите?

Голяма е! Те имат голям подбор, защото са и голяма страна. Има много занимаващите си… Но мисля, че на мен малко не ми достигна. Той ме изненада с един удар и взе малко превес, но смятам, че се справих добре.

Само този удар ли ти попречи да победиш?

Мисля, че ако не беше този удар, можеше да стигнем до продължения. Но все пак съм доволен. Продължавам да тренирам, нямам травми и се надявам следващата година да постигна по-високи резултати

Как се чувстваше на такова голямо състезание и то пред родна публика?

Напрежението беше много по-голямо, отколкото когато сме в чужбина. Вчера ми беше много трудно да се настроя, за днес вече бях психически готов и по-подготвен.