Начало Senshi Фархад Ахмеджанау: SENSHI беше велико преживяване за мен (ВИДЕО)

Фархад Ахмеджанау: SENSHI беше велико преживяване за мен (ВИДЕО)

Фархад Ахмеджанау: SENSHI беше велико преживяване за мен (ВИДЕО)
0

Фархад Ахмеджанау дебютира на ринга на SENSHI, като бе част от осмото издание на веригата. Боецът от Беларус отстъпи пред руската звезда Артьом Пашпорин в мач по правилата на KWU SENSHI в категория до 70 кг. 

Дебют за вас. Какво е вашето мнение?

От моя гледна точка – лош мач. Един вид го проспах. Единствено в третия рунд се събудих. Намам идея какво точно се случи. Може би и заради дългия полет, но не знам. Извинявам се, защото исках да покажа малко повече екшън, но просто го проспах. Случва се понякога.

Вие сте муай тай боец. Какво мислете за правилата на SENSHI?

Много приятни правила. Много харесвах К1 и времената, когато бойци като Семи Шилт и другите, които сега са тук, участваха на ринга на К1. Беше велико! Това са правила, които сблъскват хора от различни стилове един срещу друг, и на мен ми харесва. Муай тай боец срещу каратист, каратист срещу кикбоксьор – много ми харесва това.

Вашият опонент също е муай тай боец. Това  проблем ли беше за вас или напротив?

Първоначално си помислих, че ще бъде голям проблем, но всъщност не бе така. Грешктата е моя. Както казах – аз бях в нещо като заспало състояние. Клинчовете за него бяха окей. Моят треньор ми казваше: отиди и направи нещо, но аз спях. Вероятно следващият път ще бъда буден.

Значи ли това, че ще ви видим отново на ринга на SENSHI?

Не зависи от мен, а от организаторите на Сенши. Ако ме поканят срещу някой друг, ще дойда.

Как беше галата?

Беше страхотно – организацията, ринга, хотела… Но те забравиха да пуснат моята музика, моята индианска музика, а аз съм индианец. Следващият път не го забравяйте!

Разкажете ни защо сте индианец?

Защото моят опонент обикновено носи каубойска шапка. Обсъдихме го с моят добър приятел и треньор Дмитрий Пясецкий и решихме, че ще бъде забавно и ще направим малко шоу. Подготвихме се с атрибути както трябва да изглежда един индианец. Преполагам, че следващият път ще подготвим друго шоу.

Какво мислите за евентуален реванш?

Ще говоря с него. Може би не следващият мач, а по-натам, но зависи и от него, и от организаотрите. Ако той няма против, аз искам.