Начало Видео Поглед в миналото: Епични киокушин световни финали. Част 16 (ВИДЕО)

Поглед в миналото: Епични киокушин световни финали. Част 16 (ВИДЕО)

Поглед в миналото: Епични киокушин световни финали. Част 16 (ВИДЕО)
0

Boec.BG продължава с ретро рубриката си посветена на едни от най-запомнящите се киокушин сблъсъци, които някога са се провеждали.

Става въпрос, разбира се, за финалите на Откритото световно първенство по карате киокушин (без категория). Коронясването на абсолютен шампион в киокушина е може би най-символичният ден в живота на каратеката, която е доказала издръжливостта и уменията си пред целия свят.

Едни от най-големите легенди на киокушина са вземали участие в престижния турнир – Макото Накамура, Кенджи Мидори, Акийоши Мацуй, Евертон Тейшейра, Анди Хуг и много други. Сред тях има и ярка българска следа с участието на едни от най-успешните ни каратеки – сенсей Захари Дамянов и сенсей Валери Димитров.

След смъртта на Мас Ояама през 1994 г., Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO) се разцепва на няколко части. Така от 1995 г. Откритото световно първенство по карате киокушин се провежда от две различни фракции – IKO1 и новосъздадената WKO (Световна Киокушин Организация Шинкиокушинкай).

През изминалата 2019 г. се проведе последното засега Открито световно първенство по киокушин на WKO.

В престижната надпревара се включиха 161 каратеки от 71 държави, а титлата си оспорваха Юджи Шимамото от Япония и Мацией Мазур от Полша.

Състезанието отново не мина без родно участие, като сенсей Валери Димитров загуби на 1/2-финал и завърши на 4-то място.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.