Начало Видео Президентът Радев награди олимпийските ни медалисти (видео)

Президентът Радев награди олимпийските ни медалисти (видео)

Президентът Радев награди олимпийските ни медалисти (видео)
0

Президентът на Република България Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава българските атлети, завоювали медали от Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио.

На церемонията в Гербовата зала на ,,Дондуков 2“ отличие получиха златните ни медалисти Ивет Горанова (олимпийско карате), Стойка Кръстева (бокс) и “златните момичета“ от художествената гимнастика: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Наградени бяха още сребърната ни медалистка в стрелбата Антоанета Костадинова, както и бронзовите медалистки в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

,,Вие се превърнахте в пример за подражание, в идоли на всяко спортуващо дете и бъдеща звезда. Уважаеми ръководители и треньори, позволете ми да използвам случая и да изразя своята дълбока признателност към Вас, към всички треньори, специалисти, близки и приятели, които днес нямат възможност да присъстват на тази церемония, но благодарение на Вашия професионализъм, грижи, всеотдайност и безрезервна подкрепа, тези наши прекрасни млади хора успяха да сбъднат своите мечти“.

Отличия получиха още параолимпийските ни медалисти Християн Стоянов (лека атлетика) и Ружди Ружди (лека атлетика).

Президентът награди и Христо Христов – класирал се на пето място във вдигането на тежести на игрите в Токио.

От своя страна родните олимпийци подариха на държавния глава златна монета от Токио 2020, както и фланелка с подписи на медалистите ни от Токио.