Начало Senshi Седмото издание на SENSHI с най-силната бойна карта (ВИДЕО)

Седмото издание на SENSHI с най-силната бойна карта (ВИДЕО)

Седмото издание на SENSHI с най-силната бойна карта (ВИДЕО)
0

Ударно завръщане ще направи елитната бойна верига SENSHI. Седмото издание на елитната бойна гала вечери е тази събота, 27-ми февруари в София, и ще предложи най-силната бойна карта от създаването на веригата досега.

Рекорден брой пояси на WAKO Pro ще бъдат разиграни на ринга на SENSHI 7. За първи път на българска земя ще видим пет битки за пояси на Световната асоциация на кикбокс организациите в една вечер, като в четири от тях ще има българско участие! Програмата ще предложи по три битки за пояси на KWU SENSHI и две по KWU Full Contact.

Планирана е и една среща по правилата на муай тай, в която дебют на ринга на SENSHI и на българска земя ще направи голямата руска звезда Артьом Пашпорин. Петкратният световен шампион, който в кариерата си се е изправял срещу Супербон Банчамек, Алешандре Космо, Джорджо Петросян и Буакау Банчамек, има още световни титли на GPRO и S-1, европейски шампион е на The World Muaythai Council (WMC), Интерконтинентален шампион на WKU, победител в „Битката на шампионите“, както и в W5 и Руската муай тай купа.

Освен Пашпорин, на ринга на SENSHI ще видим за първи път още 10 интригуващи бойци, сред които и двама българи – Даниел Гълабаров и Георги Дойчев.

Включването Георги Дойчев прави най-силно впечатление, тъй като името на неговият брат – Кристиян, също е в бойната карта на седмото издание, но в друга категория. Двамата дълги години печелеха заедно медали за националния отбор на Българската карате киокушин федерация, а сега ще можем да ги гледаме и в една вечер на професионалния ринг. През лятото на 2020-та Георги получи и сертификат за инструктор на Професионалната лига на Световния киокушин съюз лично от изпълнителния директор шихан Иво Каменов, който е и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България.

За радост на феновете на бойните спортове, ще можем да се насладим отново на класата на Виталий Ишахнели, Ахмед Кърнич, Сергей Браун и Андрей Чехонин, като и на родните бойци Богдан Шумаров, Петър Стойков Николай Йоргов, Едуард Алексанян и Атанас Божилов.

Този път обаче трима от българите (Йоргов, Стойков и Алексанян) ще се излязат в битки за Европейския пояс на WAKO PRO, а Атанас Божилов ще направи нова защита на Световната титла на WAKO PRO в категория до 71,800 кг. Следващият претендет за пояса му се казва Свободан Миялович от Сърбия, който е световен и европейски шампион по кикбокс, златен медалист от Световните игри през 2017 г., четири пъти победител на Световна купа.

SENSHI проведе успешно две свои събитие през 2020-та година – през месец февруари във Варна и през месец август в Камчия, което бе и в рамките на 14-ия Международен летен лагер по киокушин. Веригата бе единствената в България, която успя успешно да организира професионално бойно събитие през миналата година в условията на пандемия. Предстоящото седмо издание на SENSHI ще бъде и първото от този род у нас от пет месеца насам заради ограниченията заради COVID-19.

SENSHI 7 се провежда със съдействието на Световния киокушин съюз (KWU) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, Max Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushinkarate News.