Начало Без категория Франсис Нгану: Не съм приключил с ММА

Франсис Нгану: Не съм приключил с ММА

Франсис Нгану: Не съм приключил с ММА
0

Бившият шампион в тежка категория на UFC и боец на PFL Франсис Нгану присъства на пресконференция в Лондон този понеделник заради предстоящия му двубой с Антъни Джошуа по правилата на професионалния бокс. По време на събитието камерунецът даде ясно да се разбере, че въпреки актуалните си боксови влечения не е изоставил амбициите си за успехи в октагона по правилата на смесените бойни изкуства.

„Комбинация е (бел. ред. ММА и бокс). Аз съм човек, който се бие, не харесвам да бъда удрян, а да нанасям удари. Ако се появи някой сериозен човек за ММА, обадете ми се. Ще отида, за да удрям, а не да бъда ударен. Това има значение. В сегашната ситуация не съм приключил с ММА. Вярвам, че все още има големи битки в смесените бойни изкуства, които мога да предложа на феновете. Моите фенове в ММА са моята база, която подпомогна достигането ми до позицията, в която се намирам. В този смисъл все още обмислям как да работя с тази общност„, заяви Нгану.

Нгану не се е състезавал по правилата на ММА от последната защита на титлата си в UFC срещу Сирил Ган през януари 2022 г. Впоследствие той беше неактивен една година, а сетне прекрати и договора си с най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства. Промените са Франсис го отведоха в PFL – американска ММА организация с добра репутация, която даде и големи обещания на камерунеца. Междувременно Франсис направи двубои в професионалния бокс, включително срещу британската звезда Тайсън Фюри. Въпреки че съдиите присъдиха победата на действащия шампион във версия WBC, Нгану остави чудесни впечатления от бокса си и дори прати Фюри в нокдаун – представяне, което беше достатъчен аргумент впоследствие да започне организация и за битка с Антъни Джошуа.