Начало Други Световната шампионка по самбо Мария Оряшкова организира открита тренировка

Световната шампионка по самбо Мария Оряшкова организира открита тренировка

Световната шампионка по самбо Мария Оряшкова организира открита тренировка
0

Шесткратната световна и десеткратна eвропейска шампионка по самбо Мария Оряшкова организира първата си открита тренировка. Заниманието ще се проведе на 20 януари в „TAP OUT“ в Студентски град и ще бъде безплатно. Научихме от БТА.

Наистина е по-различно, все едно започвам някакъв друг начин на живот. Всичко се променя, създавам си съвсем други навици, но пък ми харесва и е нещо ново. Не че не сме живели преди това, но си знаел –  отиваш в залата, тренираш, прибираш се. Постоянно си по лагери. За първи път спя вкъщи от толкова време, толкова дни поред. Знаех, че тази стъпка ще бъде тежка, много е трудно да премина границата си на комфорт, но не можех да стоя в залата и да тренирам до 40 години“, каза Мария Оряшкова. 

Първата и единствена българка, която участва в два различни спорта самбо и борба на Европейските игри в Минск 2019, прекрати състезателната си кариера през ноември миналата година.

„На 20 януари ще направя отворена тренировка. Разделила съм желаещите на групи. В 9:00 часа са по-големите, но имаше много записани и направих още една група в 10:30. В 17:00 ще има час за по–малките, за деца. Смятам, че трябва повече деца да са в спорта. Не всички трябва да станат професионални спортисти. Няма как да стане това. Мисля, че чисто здравословно би се отразило добре на следващото поколение. Трябва да може да запазим децата по-здрави. Нямам притеснения за това, че сменям попрището. Аз знам, че имам достатъчно знания. Може би като мине някое състезание и излезе някой мой състезател, тогава не знам как ще се чувствам от другата страна, защото до сега всичко е зависило от мен. Моята цял номер едно е да мога да вкарам повече деца в залата. Искам да им покажа моята любов към спорта, защото това не е бойно изкуство, както си мислят хората, че ние само се бием. Не искам да прескачам стъпала и да взимам чужди състезатели, да гоня европейски и световни върхове. Искам повече деца да тренират„, допълни Оряшкова.