Начало Други Мария Оряшкова с благороден жест към болно бебе

Мария Оряшкова с благороден жест към болно бебе

Мария Оряшкова с благороден жест към болно бебе
0

Голямата звезда в бойните ни спортове Мария Оряшкова за пореден път показа голямата си човечност и доброта. Шесткратната световна шампионка и девекратна европейска по самбо се включи в благотворителна кампания в помощ на болно дете.

Оряшкова направи дарение за благотворителния базар в подкрепа на малката Бояна, която се ражда с цитомегаловирусна инфекция. Този вирус не е опасен за възрастните, те дори не го забелязват, но по време на бременност нанася поражения върху развитието на мозъка на бебето. Нейните родители се нуждаят от финансови средства за лечение в Истанбул, Турция.

Така Мария Оряшкова, която сега се подготвя с националите по борба за втората олимпийска квалификация, дари своя анцуг и една прекрасна играчка от Европейските игри в Минск през 2019 г., където спечели титлата по самбо.

Началната цена на спортния екип е 50 лева, а на играчката 30 лв. Крайният срок за наддаване е 5-ти април (понеделник) в 12:00 ч.

„Нека бъдем по-добри и да помогнем на дете, нуждаещо се от нас. Всеки, който иска, може да закупи анцуга и играчката от поста“, сподели Оряшкова.

Подробности за търга: ТУК.

Дарителска сметка: Първа Инвестиционна Банка
BG32FINV91501317528822 – Бояна Билян Кирова