Начало ММА Близък на Нгану отписа шансовете му в бокса
0

Близък на Нгану отписа шансовете му в бокса

Близък на Нгану отписа шансовете му в бокса
0

Един от близките хора до Франсис Нгану – треньорът, който му проправя път в ММА и поставя началото на бляскавата му кариера в UFC Фернанд Лопес, отписа шансовете му на боксовия ринг. Според него „Хищника“ ще се нуждае от поне 3 години тренировки, насочени изцяло към този спорт, за да има някаква, макар и минимална надежда, че може да победи Тайсън Фюри.

Световният шампион на UFC в тежка категория се закани, че рано или късно ще се изправи срещу носителя на пояса на WBC от боксовия ринг. Според Нгану, той има реален шанс да постигне нещо значимо срещу Фюри. Оптимизмът му е свързан с факта, че в момента именно Франсис е считан за най-добрия нокаутьор в октагона.

Смятам, че Нгану гледа към този мач единствено заради парите. На него ще са му необходими минимум три години, в които да тренира и да се отдаде изцяло на бокса, за да има някакъв шанс. Това не означава, че ще може да победи, просто ще има шанс“, коментира Лопес.

Специалистът и Нгану работеха заедно до 2018-а. Любопитното е, че сега Лопес е личен треньор на Сирил Ган – човекът, срещу когото „Хищника“ ще брани световната си титла на 22 януари.

Специалистът също така допълва, че ако Нгану загуби титлата на UFC, вече няма да е интересен за боксовия ринг. „Той трябва да е наясно с това. Ако не е шампион на организацията, приходите от мач с Фюри ще са минимални. И след като ще го прави за пари, то тогава няма да има смисъл от подобен ход“, констатира още Лопес.