Начало ММА ММА боец е пребит и задържан от властите в Казахстан (ВИДЕО)

ММА боец е пребит и задържан от властите в Казахстан (ВИДЕО)

ММА боец е пребит и задържан от властите в Казахстан (ВИДЕО)
0

ММА боецът от Казахстан – Куат Хамитов е бил пребит и арестуван в дома си в Алмати, заради подкрепата си към неотдавнашните протести в Казахстан.

За ареста на боеца пъровначално съобщи неговата сестра в социалните мрежи.

,,Помогнете ми моля. Току що отведоха брат ми, Куат Хамитов, от вкъщи. Десет полицаи го биха, вързаха му ръцете и краката “, написа сестрата на боеца.

По-рано Куат Хамитов открито изрази недоволството си от случващото се в страната и е участвал в митинги.

„Винаги съм с хората! Ще кажа на жителите на Жанаозен и Актау, че сме с вас. Мисля, че е грешно това, което се прави с цените на газтта. Понеже удря по джоба на хората, положението им не е много добро. Следователно това се отнася не само за газтта, цените на храната, бензина, всички неща стават все по-скъпи. Държавата трябва да вземе този проблем в свои ръце, да чуе проблема на хората. Ето защо, жители на Жанаозен, ние сме с вас”, Хамитов в своя „инстаграм“.

Майката на боеца ​​от Казахстан Куат Хамитова разказа във видео обръщение при какви обстоятелства синът й е бил задържан от местните власти.

„Влязоха 10 полицаи и 2-ма души в цивилни дрехи. Синът ми седеше на дивана, на който сега седя аз. Вързаха му ръцете, положиха го на пода и започнаха да го бият. Съпругът ми изскочи от друга стая и попита: „Защо го удряш? Все пак можеш да го отведеш.“ Казаха, че той е подбудителят и без да разберем нищо повече го отведоха„, каза майката.

,,В къщата бяха и най-малкият ми син и снаха ми. Тя излезе от тоалетната, избутаха я в ъгъла на стаята и стояха до нея с картечници. Беше й забранено да гледа. Така взеха сина ми. Ние самите нищо не разбрахме. Казаха, че той е бил само подбудител и това е всичко, въпреки че през всичките тези дни е бил у дома “, разказа майката на Куат Хамитов.

В последните дни в Казахстан се провеждат масови протести. На 2 януари те избухнаха в няколко града, след което се разпространиха в почти цялата страна. До 19 януари в цялата република е в сила извънредно положение.