Начало ММА Стърлинг разкри причините за оттеглянето си от битката с Ян

Стърлинг разкри причините за оттеглянето си от битката с Ян

Стърлинг разкри причините за оттеглянето си от битката с Ян
0

Действащият шампион на UFC в полутежка категория Алджамейн Стърлинг разкри какви са причините за оттеглянето му от битката с руснака Пьотър Ян. Американският ММА боец ​​обяви, че няма да може да влезе в осмоъгълника, за да защити титлата си.

„Нека изясним нещата. Не съм контузен, казвам това на истинските си фенове и приятели. Обичам да казвам истината и да бъда честен. Умората и спазмите продължават. Моят доктор казва, че това се дължи на факта, че все още не съм възстановен от операцията, която претърпях“, каза американецът.

Стърлинг и Ян се биха през месец март 2021 година, а след дисквалификация на руснака титлата в лека категория на UFC отиде при американеца. Месец по–късно Алжемейн претърпя успешна операция за подмяна на междупрешленните дискове в клиника в Лос Анджелис.

,,Първоначално плановете бяха реваншът да се проведе през декември, но ситуацията се промени. Помолих  Ян да изчака с отмъщението си, за да бъда напълно готов. За щастие, UFC разбира тежестта на операцията ми“, написа Стърлинг в Instagram.