Начало Бокс Ковальов дели Тервел от мач за световната титла
0

Ковальов дели Тервел от мач за световната титла

Ковальов дели Тервел от мач за световната титла
0

Победа над Сергей Ковальов ще изпрати Тервел Пулев на претендентска позиция за някоя от световните титли. Това заяви неговият брат Кубрат в предаването „Арена Спорт“ по БНТ.

Тево ще преследва 17-ия си пореден успех в полутежка категория на професионалния ринг на 14 май. Той ще се изправи в главното събитие на „Трилър“ срещу бившия шампион в лека-тежка дивизия. Битката им е в митичната зала „Форум“ в Калифорния, като се очакват над 12 хиляди зрители по трибуните.

Кобрата от своя страна ще боксира с Джери Форест. За Кубрат мачът идва 10 дни след като навърши 41 години (4 май). Това ще бъде завръщане на професионалния ринг за него след загубата от Антъни Джошуа в мача на 12 декември 2020 за световните пояси в тежка категория.

Много труден съперник (Ковальов). Ако успее да го преодолее, ще бъде огромен успех за България и за него самия. Това ще го изстреля нагоре в ранглистата. Предполагам ще има след това и мач за световната титла“, коментира ситуацията Кубрат.

Той изрази надежда брат му да остане непобеден на ринга. „Противникът му е опитен, труден и обигран. Тервел има необходимия опит, който да му донесе самоувереност. Напълно в реда на нещата е да победи, защото премина много мачове. Надяваме се да продължава да няма загуба“, каза още Кобрата.

Пулев допълни, че се намира в отлична форма и ще вземе 29-ата си победа (2 загуби) срещу Форест. „Тренираме здраво и се подготвяме, защото двата мача са сериозни и не се знае развоя. Трябва да имаме целия арсенал от оръжия, за да може във всяка една ситуация да реагираш. Играта се мини в движение и не всичко можеш да предвидиш преди мача“.