Начало Бокс Канело с култов коментар за Бивол и мрънкащите фенове

Канело с култов коментар за Бивол и мрънкащите фенове

Канело с култов коментар за Бивол и мрънкащите фенове
0

Мексиканският боксьор, безспорен световен шампион в средна категория Саул „Канело“ Алварес говори за евентуален реванш с Дмитрий Бивол. Руснакът е световен шампион на WBA в полутежка категория.

Ще имам ли предимство, ако реваншът ни с Дмитрий Бивол се проведе в супер средна категория? Да, но тогава хората ще хленчат, защото ще съм го накарал да отслабне, за да загуби. Но когато напълнях, никой не каза нищо подобно”, цитира BoxingScene думите на Алварес.

Двубоят между Бивол и Саул Алварес се проведе на 7 май миналата година и завърши с победа на руснака с единодушно съдийско решение.

„Канело“: Изобщо не ми дреме за Оскар Де Ла Оя

Алварес се премести доброволно в полутежка категория за втори път, за да предизвика Бивол в Лас Вегас. Шампионът в четири дивизии нокаутира бившия шампион на WBO Сергей Ковальов в 11-ия рунд на предишната си битка за титлата в полутежка категория през ноември 2019 г. и беше посочен като фаворит срещу Бивол.

Решителният руснак обаче надхитри Алварес и спечели единодушно битката им от 12 рунда. Съдиите Тим Читъм, Дейв Морети и Стив Вайсфелд отбелязаха еднакъв резултат в двубоя си: 115-113 за Бивол.

Канело ще направи следващата си защита на титлата срещу Джон Райдър на 6 май в Гуадалахара.