Начало Бокс Войната в Украйна остави Бивол без хонорар
0

Войната в Украйна остави Бивол без хонорар

Войната в Украйна остави Бивол без хонорар
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол все още очаква своя хонорар, който заработи след сензационната победа над Канело Алварес. Руснакът защити титлата си на галавечер в Лас Вегас на 7 май. Той шокира специалисти и фенове, след като доминираше в 12 рунда над абсолютния шампион в супер средна категория. Поражението бе първо за мексиканеца след близо 9 години пауза.

10 дни след мача обаче, Бивол призна, че така и не е получил своя хонорар от битката. Причината за това са санкциите, които са наложени спрямо Русия в резултат на войната в Украйна.

Припомняме, че преди двубоя се появи сериозен натиск към WBA да не разрешава неговото провеждане. Братя Кличко публично коментираха, че на Бивол не трябва да се позволява да се бие, тъй като това е мотивация на Русия спрямо агресията в Украйна.

Това не се случи, но пък сега Дмитрий не може да прибере 5-те милиона долара, които си заработи. Той живее в Санкт Петербург и тъй като сметките му са в Русия, няма как въпросните пари да бъдат преведени на негово име.

Все още мислим как точно да се случи преводът. Не сме го коментирали преди, защото ситуацията се мени постоянно, но е вярно, че не съм получил никакви пари от мача“, споделя Бивол.