Начало Бокс Бивол поднесе голямата сензация и надигра Канело

Бивол поднесе голямата сензация и надигра Канело

Бивол поднесе голямата сензация и надигра Канело
0

Руснакът Дмитрий Бивол постигна най-голямата победа в кариерата си. Той защити световната титла в полутежка категория срещу Саул Алварес-Канело със съдийско решение 115-113 (3х).

Загубата е първа за мексиканеца от осем години и половина, когато беше спрян от Флойд Мейудър.

Той пое голям риск с качването на две категории и разликата в размерите беше от голямо значение. Бивол показа по-добра игра от началото до края на мача.

Руснакът беше по-активният боксьор и пусна по-качествените удари. Статистиката сочи, че точните попадения са 152-84 за Бивол, което е фрапантна разлика. Канело така и не беше близо до съперника си на галавечерта в Лас Вегас, белязала традиционния мексикански празник Синко де Майо.

Тежките попадения пък бяха 106-74 в полза на Бивол. Процентите на пласирани удари също бяха значително по-добри при него.

„Исках да се докажа и го направих“, бяха първите думи на Дмитрий след победата.

„Аз съм най-добрият в дивизията. Защитих колана. Благодаря на Канело и съжалявам, че развалих плановете му за битка с Генадий Головкин. Алварес е страхотен шампион.“

Веднага след сблъсъка рижият боксьор поиска реванш.

„Това не може да приключи така“, категоричен е Канело.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.