Начало ММА Чарлз Оливейра запази шансове за пояса с експресна победа над Гейджи

Чарлз Оливейра запази шансове за пояса с експресна победа над Гейджи

Чарлз Оливейра запази шансове за пояса с експресна победа над Гейджи
0

Драмата с кантара и служебното отнемане на титлата не се отразиха негативно на представянето на Чарлз Оливейра. Бившият шампион в леката категория трябаше да защитава пояса рано тази сутрин срещу Джъстин Гейджи на събитието UFC 274 във Финикс, САЩ.

Припомняме, че той се провали при претеглянето, като кантара показа с 200 грама над допусната норма, а това автоматично по правилник му коства и титлата.

Според регламента на UFC, Оливейра бе допуснат до срещата, но глобен от хонорара и без право да защитава пояса. Претендент за титлата в този мач при успех бе единствено Гейджи.

32-годишният бразилец излезе под бурните освирквания на залата във Финикс, като очаквано аризонската публика подкрепяше американския боец в родния му щат.

Двамата сътвориха истинско зрелище от първата секунда, макар и то да не продължи в пет рунда. Още в първия видяхме три нокдауна.

Гейджи можеше да реши срещата на два пъти в първия рунд. Първо, с десен ъперкът след 40 секунди игра, а след 15 секунди го разклати и с ляво кроше, което му пусна и кръв.

Южноамериканецът за втори път падна на земята, но 33-годишният Джъстин нямаше никакво намерение да пренесе играта на земя, където опонента му е изключително опасен.

Оливейра обаче отговори със сериозен натиск – боксови комбинации, колена, летящи колена, преден кик и др. Бразилецът бе много отворен и последва третото му събаряне (във 2-ата минута), както и нова аркада на лицето му.

30 секунди по-късно Оливейра разклати съперника си с дясно кроше и светкавично премина в задушаваща хватка откъм гърба с рамо. Започна да налага лакти върху главата му и бързо премина към триъгълник, но Гейджи съумя да се отскубне за малко. Глътката въздух буквално бе за секунда, като Чарлз отново го прихвана, но този път с „Rear naked choke“ и това принуди Гейджи да потупа за отказване в 3:23 минута на 1-ия рунд.

Оливейра продължава да държи рекорда за най-много победи със събмишън в UFC и вече са 16. Той става и отново претендент номер 1 за титлата.  

Това е 21-ви успех за бризилеца в организацията, с което той излезе на пето място в историята на UFC по най-много победи. Рекордът се държи от Андрей Арловски и Джим Милър.