Начало ММА От UFC с уточнение за титлата и наказанието на Чарлз Оливейра

От UFC с уточнение за титлата и наказанието на Чарлз Оливейра

От UFC с уточнение за титлата и наказанието на Чарлз Оливейра
0

Американската ММА организация UFC излезе с уточнение, относно наказанието, което ще наложи на шампиона в леката категория Чарлз Оливейра за провала на кантара преди защитата на пояса срещу Джъстин Гейджи.

Битката е главно събитие в UFC 274, а галата ще се проведе тази неделя, 8-ми май.

Бразилецът все още е шампион, но ще оваканти пояса с началото на срещата срещу Гейджи. От организацията оповестиха, че заради провала на кантара Оливейра ще бъде глобен.

Поради неуспеха в кантара, Оливейра ще загуби част от хонорара си. Засега Чарлз Оливейра остава шампион на UFC в лека категория, но той ще освободи титлата с началото на основното събитие на UFC 274. Битката ще протече по план, но шампионският пояс ще бъде заложен само на Гейджи. Ако Оливейра победи, той ще стане претендент номер едно за вакантния шампионски пояс и ще се бие със следващия претендент за текущата титла в график, който ще бъде определен.“

32-годишният Оливейра също даде обяснение за провала с претеглянето във Финикс, като той обвини UFC за това.

„Качих се в стаята си и не ядох и не пих нищо. Кълна се в Бог и в името на дъщеря ми, най-свещеното в живота ми. Легнах си и на следващия ден се събудих с килограм повече. Не можех да разбера какво се случи. Работили сме и сме професионалисти. Направих всичко, както трябва. За това говореха и други бойци – имаха разминаване от 200-300 грама. Тази разлика показаха скалите на UFC и ще се върнем към това по-късно. Както казах, шампионът има име и се казва Чарлз Оливейра“, посочи южноамериканецът.