Начало ММА Гейджи с тежки думи по адрес на Дейна Уайт

Гейджи с тежки думи по адрес на Дейна Уайт

Гейджи с тежки думи по адрес на Дейна Уайт
0

Бившият временен шампион на UFC в лека категория – Джъстин Гейджи, не е никак доволен от моментното състояние на дивизията, в която се състезава.

Американецът е един от топ претендентите за овакантения трон от Хабиб Нурмагомедов – човекът, който го победи в последния му мач. Именно след победата над Гедйжи, „Орелът“ обяви своето преждевременно напускане на спорта.

Embed from Getty Images

Въпреки че оттогава изминаха три месеца, руснакът все още се води шампион на организацията, а това със сигурност поставя в трудна ситуация останалите водещи имена.

Според Джъстин, вината за ненужно усложнената обстановка е изцяло на Дейна Уайт, който все още не е взел пояса на Хабиб и се е отнесъл не както трябва с Дъстин Порие и Тони Фъргюсън.

Embed from Getty Images

„Дъстин Порие не иска да се бие с Майкъл Чандлър, защото Дейна се опита да прецака него и Фъргюсън“, заяви без никакви угризения Гейджи.

„Общо взето той им каза ‘Майната ви, момчета, Майкъл Чандлър ще бъде резервен вариант за Хабиб- Гейджи’. Това се случи през октомври.

„Бойците също са хора, имат принципи и морали. Това е и причината Дъстин да не иска да се бие с Чандлър.

„Дейна не просто пре*ба Дъстин и Тони, той пре*ба всички ши*ани бойци в UFC, които искат да бъдат честни спрямо организацията и себе си. Винаги съм се опитвал да поставям компанията на първо място, но тези неща не са правилни и само прецакват системата“, допълни американецът.