Начало Бокс Бивол размаха пръст на Кличко заради войната
0

Бивол размаха пръст на Кличко заради войната

Бивол размаха пръст на Кличко заради войната
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория Дмитрий Бивол не остана безучастен относно войната в Украйна. Руският боксьор, който има 19 поредни победи и в събота вечер ще брани титлата си срещу вездесъщия Канело Алварес, взе отношение по темата, като то е провокирано от легендите Виталий и Владимир Кличко.

Братята призоваха WBA да не позволява на Бивол да боксира този уикенд. Те изказаха позиция, че не само той, но нито един руски спортист не трябва да се допуска до участие в професионални дейности. Кличко в момента са в Киев, където продължават да са част от отбраната срещу руската инвазия, започнала на 24 февруари.

Бивол открито се противопостави на случващото се в Украйна. Той се дистанцира от това в интервюта и социалните мрежи. Това обаче не е достатъчно за братя Кличко. Запитан дали Дмитрий трябва да се изправи срещу Канело тази седмица, Владимир заяви пред БиБиСи: „Категорично не. Всяка санкция, и тук нямам нищо лично срещу даден човек или спортист, е спрямо политиката на Русия. Всеки руски представител, трябва да бъде санкциониран. Така се показва на Русия, че светът е срещу нейната политика и военни действия“.

Запитан какво смята по този въпрос, Бивол размаха пръст на Кличко и го призова да не смесва спорта с политиката. „Подкрепял съм го през цялата му кариера. Харесвах го като боксьор и бях щастлив, когато печелеше. Но той е спортист и би трябвало да знае, че спорт и политика не се смесват. Преди беше състезател, сега е политик. Съжалявам, че по този начин смесва политика и спорт, не му прави чест“, коментира руснакът.