Начало Бокс Канело стана веган
0

Канело стана веган

Канело стана веган
0

Световният шампион в супер средна категория на WBA, WBO, IBF и WBC Канело Алварес е станал веган. Мексиканецът, който през 2018-а даде позитивен тест за забранени стимуланти, след което обяви, че е консумирал заразено месо, е решил никога повече да не става „жертва“ на подобни обстоятелства.

Макар да му е отнело цели 4 години от въпросната ситуация, в крайна сметка звездата е взел крайно решение и повече няма да консумира месо. Той признава това в интервю преди мача с Дмитрий Бивол за световната титла на WBA в лека тежка категория. Двамата ще се срещнат на 7 май в Лас Вегас.

Бях посъветван от организация в Мексико да спра месото. Това стана след позитивния ми резултат преди 4 години. Това обаче не става веднага, необходима е промяна в настройката и поетапно преминаване към веганството. Сега тялото ми се адаптира добре. Чувствам се отлично“, каза Канело.

Той все пак признава, че понякога се изкушава. „Честно казано, има такива моменти. Истината е, че ако има ден, в който наистина да не мога без месо, си позволявам веднъж. Но това се случва максимум един път в седмицата, понякога в месеца“, допълва звездата.