Начало ММА Тони Фъргюсън започна бунт срещу Дейна Уайт (ВИДЕО)
0

Тони Фъргюсън започна бунт срещу Дейна Уайт (ВИДЕО)

Тони Фъргюсън започна бунт срещу Дейна Уайт (ВИДЕО)
0

Един от любимците на феновете – Тони Фъргюсън започна своеобразен бунт срещу Дейна Уайт и организацията на UFC. Ветеранът, който този уикенд ще се изправи срещу Майкъл Чандлър в битка в лека категория на галавечерта във Финикс, продължава открито да критикува шефа на най-голямата ММА верига на света.

38-годишният американец, който има зад гърба си 31 мача в октагона, при 25 успеха и 6 поражения, не се намира в добра позиция. Фъргюсън е в серия от три последователни загуби, като за последно би Доналд Серони преди три години. Това обаче не означава, че няма солиден гръб зад себе си, като това се видя и на пресконференцията преди мача с Чандлър.

Именно на нея той заяви, че е време организацията да започне да се грижи за своите бойци. „Имаме нужда от застрахователни полици. В този спорт постоянно има контузии, кариерите ни не са много дълги. Трябва да се грижим за своите хора, за семействата си. При травма, никой не ни покрива нищо, сами плащаме за възстановяване. Жалко, че Дейна Уайт го няма при нас. Той трябва да направи нещо, защото това не може да продължава по този начин“, отсече Фъргюсън.

Ден по-рано той дори сравни Уайт с наркодилър. Причината – прибира основната част от приходите за себе си, а за бойците остават трохи, на фона на рисковете, които поемат.

Пресконференцията преди UFC 274 премина без голямо напрежение между водещите имена. Джъстин Гейджи и шампионът в лека категория Чарлз Оливейра обещаха да се нокаутират един друг.

От своя страна носителката на пояса в категория „сламка“ Роуз Намаюнас показа сериозен респект към Карла Еспарса. Двете имат общо минало, след като се биха и през декември 2014-а. Тогава Карла стигна до успех със задушаваща хватка срещу Роуз и спечели пояса, но го загуби няколко месеца по-късно.