Начало Бокс Канело отказал $100 милиона за два мача
0

Канело отказал $100 милиона за два мача

Канело отказал $100 милиона за два мача
0

Абсолютният световен шампион в супер средна категория на професионалния бокс – Канело Алварес е отказал крупна сума, предложена му за два мача. Голямата звезда на ринга е получил предложение да се изправи срещу Джермал Чарло и победителя от Ерол Спенс – Давид Бенавидес. За тези два двубоя той е щял да прибере 100 милиона долара, предложени му от компанията РВС.

Мексиканецът обаче пое в различна посока и подписа друг контракт. Вместо да се боксира с тях, той се съгласи на предложението на „Мачруум“ и DAZN. А именно – да проведе три срещи за 160 милиона долара. Първата от тях включва мача с Дмитрий Бивол в лека-тежка категория този уикенд. Втората е срещу Генадий Головкин за затваряне на трилогията с легендата, а третият му съперник все още не е уточнен.

Според информацията, Канело е щял да получи от РВС 45 милиона гарантирана сума за двубой с Чарло. Следващият му съперник пък е щял да му осигури още 55 милиона по договор.

Алварес обаче не е останал доволен, не от парите, а от това, че трябва да боксира в същата категория или полусредна. Той обяви наскоро, че иска да се изкачи дори до полутежка, за да пише история, печелейки световни титли в различни дивизии.