Начало Senshi Ударно начало на лагера на Професионалната лига на KWU във Варна

Ударно начало на лагера на Професионалната лига на KWU във Варна

Ударно начало на лагера на Професионалната лига на KWU във Варна
0

С много позитивни емоции и усмивки на лицата стартира вторият тренировъчен лагер на Професионалната лига на KWU за годината. Събитието се провежда в новата перла на Варна „Senshi Gym“ от 6-ти до 8-ми май.

Първата тренировка от лагера се проведе тази сутрин от 09:00 ч., а участие в занятието взеха бойци от няколко десетки родни клубове.

Заниманието бе предвождано от легендите на К-1 Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус. Тримата нидерландци се възползваха максимално от удобствата на великолепната зала и разделиха участниците в лагера на три, като всеки от тях се избра самостоятелна зала.

Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Алберт Краус, взе под крилото си най-младите участници. „Урагана“ демонстрира нагледно много и най-различни комбинации на подрастващите, които чинно изпълняваха всяко едно упражнение. Юношите получиха ценни наставления относно контраатакуващия стил на игра. Краус постоянно движеше и наблюдаваше „подчинените“ си, напомняйки им да сменят по-често спаринг партньорите.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт продължи в духа на последните тренировъчни семинари и отново бе инструктор на групата с инструктори, треньори и сенсеи. „Високата кула“ показа различни упражнения и игри, които инструкторите да имплементират в своите тренировъчни сесии с подрастващи.

„Важно е децата да се забавляват, но също така трябва да знаят, че в залата трябва да има ред и дисциплина“, бе един от заветите на Шилт.

Другият четирикратен шампион на К-1 – Ернесто Хуст, взе под крилото си групата с активни бойци и състезатели. „Г-н Перфектен“ бе в чудесно настроение и това се отрази на всички около него. Нидерландецът наблегна на комбинацции от личния арсенал – най-вече на техниките с коляно и лоу-кик. Хуст не пропусна и защитните маневри, като постоянно се стараеше да коригира грешки и да натъртва на малките детайли.

„Ще ви покажа моя начин, моите техники и моето мислене, но това не означава, че вие не можете да включите нещо от себе си“, заяви Хуст.

Петъчният ден продължава с още две тренировки в ранния следобяд и привечер, като сесиите отново ще се проведат в „Senshi Gym“.

Снимки: Роман Одески