Начало Други Седем причини защо жените да практикуват бойни спортове

Седем причини защо жените да практикуват бойни спортове

Седем причини защо жените да практикуват бойни спортове
0

Дами, знаете ли тайната към това как да бъдете силни и здрави?

Просто е – изберете бойните спортове и изкуства, тренирайте редовно. Това в комплект с добра диеата и подобаваща почивка ще ви помогне да изглеждате впечатляващо, а и ще можете да се отбранявате.

В началото може да ви е трудно в една силно мъжка среда. Веднъж щом преминете началното стъписване, ще започнете да усещате сами многобройните позитивни ефекти от тренировките.

1. Учите се на самозащита

За дамите умението да се защитават сами може да е опит за цял живот. Той придава увереност, познания, отдаденост. Чувството да знаеш, че си независим и можеш да се оправиш в 95% от ситуациите е непоправимо.

2. Създава самочувствие

Когато тренираш редовно, няма как да не се подобриш. Самочувствието ти на боец ще започне да се покачва и ще се почувстваш по добре. Знаете ли, че по време на една киокушин карате тренировка можете да изгорите 1000 калории?

Заниманията в бойните спортове изискват постоянна комуникация с треньора. Това ще ви помогне и в социалното общуване, ще ви даде възможност да говорите редовно с най-различни хора, които до скоро са били много далеч от вашата сфера.

3. Помага да влезем във форма

Освен развитие в мускулатурата, бойните изкуства ще ви научат да забиете юмрук в лицето на страха. Колкото по-здрави физически ставате, толкова по-уверени ще сте за следващите тренировки.

Ще развиете както физическа, така и ментална сила. Здрав дух в здраво тяло, но и красиво.

4. Ще създадете страхотни приятелства

Колкото повече време отделяте в залата, толкова повече хора ще срещнете и дори ще правите спаринги с тях. Те ще са тези, които ще ви дадат нужния финален тласък по време на тренировка. Те ще ви окуражават да преминете отвъд лимитите си.

5. Ще развиете ментална сила

В бойните изкуства винаги се учиш отново да се изправиш на крака, след като си паднал. Тези техники подсъзнателно ще започнат да се прокарват и в живота ви.

Отдадеността помага не само на ринга, но и във всекидневните изпитания на живота. Тези спортове са безкрайно поле за развитие на собствената подготовка и извеждат най-добрата ви версия.

6. Учи ни да обичаме себе си

След като твоето тяло е твоето оръжие, то след всяка следваща тренировка ще има все по-голям респект към него. Скоро ще се превърнеш в добре смазана бойна машина с много здравословни навици.

Начинът на живо ще се промени, а с това ще дойде полезната храна, лягането рано, стоп на извиненията и още.

7. Помага ни да станем щастливи хора

Интензивни групови тренировки в боен спорт вдигат нивата на ендорфин и така ще оставите всичките си тревоги на заден план (поне за час). По този начин ще се чувствате страхотно, докато влизате във форма!

Щастието ще дойде и с постигане на целите. От научаването до едно прилично ниво на новата техника до първата битка – това е страхотно.

Готови ли сте да се превърнете в най-силната и най-здравословната ваша версия? Направете първата стъпка на вашето приключение с боен спорт още днес!

Превод от kwunion.com

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.