Начало ММА Официално: Йеджейчик срещу Жан в спор за шампионски сблъсък с Намаюнас

Официално: Йеджейчик срещу Жан в спор за шампионски сблъсък с Намаюнас

Официално: Йеджейчик срещу Жан в спор за шампионски сблъсък с Намаюнас
0

Вейли Жан и Йоана Йеджейчик се разбраха за реванш. Двете ще спорят в октагона на събитието UFC 275, което ще се проведе на 11 юни в Каланг, Сингапур. Двубоят е втори за тях като при първия, състоял се на 7 март 2020, до успех с раздвоено решение стигна Жан. Битката е в категория „сламка“. При успех, най-вероятно, победителката ще срещне носителката на пояса – Роуз Намаюнас в шампионски сблъсък!

Китайката Жан е бивша номер 1 в тази категория на UFC. Тя беше регистрирала 20 поредни успеха в различни ММА организации в периода 2014 – 2021 година, включително и 5 поредни в UFC (успехи над Даниел Тейлър, Джесика Агилар, Теша Торес, Джесика Андраде и Йеджейчик). Серията беше прекъсната от настоящата шампионка – Роуз Намаюнас на събитието UFC 261, където американката с литовски корени шокира света, нокаутирайки Жан за по-малко от 1 минута и половина двубой! В реванша между двете, състоял се през ноември, отново победата отиде при Намаюнас – този път с раздвоено решение.

Йоана Йеджейчик има баланс от 16 успеха и 4 поражения в ММА. Тя, също както Жан е бивша шампионка в тази категория на UFC. Полякинята е спечелила 5 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 1 след събмишън). Йеджейчик беше непобена при професионалистите до 2017 година (14 поредни победи). Това се промени на сбитието UFC 217, където Роуз Намаюнас разбри полския боец с технически нокаут в първия рунд. В реванша между двете, състоял се през 2018 година, отново Намаюнас ликува с успеха. Последва успех над Теша Торес, загуба от Валентина Шевченко и победа над Мишел Уотърсън. Последното й влизане в октагона беше именно срещу Жан.