Начало Бокс Боб Аръм с насмешка към Джошуа и Уайлдър: Може би е време да се бият помежду си

Боб Аръм с насмешка към Джошуа и Уайлдър: Може би е време да се бият помежду си

Боб Аръм с насмешка към Джошуа и Уайлдър: Може би е време да се бият помежду си
0

Антъни Джошуа (28:4) и Дионтей Уайлдър (43:4:1) е един от най-дълго чаканите боксови мачове, които така и не са се състояли все още. В своя пик двамата не спираха да се карат за това кой трябва да вземе по-голямото парче от пая на масата с парите, а сега стигнахме дотам, че мнозина вече ги призовават да се пенсионират. Дори президентът на една от най-големите промоции в света – Боб Аръм от Top Rank, се присмя на две от най-големите звезди в тежка категория от близкото минало.

Не, не можем да говорим, че си си взел почивка във въпросната вечер, след като са те били по подобен начин. Просто смятам, че „Ей Джей“ вече е бил през доста войни. Смятам, че е свършено с него, както и за Уайлдър. Може би те трябва да се бият помежду си“, каза Аръм в интервюто си за Fight Hub TV.

Откакто Джошуа срази Владимир Кличко (64:5) през пролетта на 2017 г. в Лондон на практика целия спортен свят искаше да види битка между него и „Бронзовия бомбардировач“. Двамата придобиха имиджа на едни от най-свирепите нокаутьори изобщо в историята, като дори американецът беше нокаутирал всеки един от съперниците си преди срещата с Тайсън Фюри (34:1:1). Последва една безкрайна сага от преговори, докато „Ей Джей“ не срещна Анди Руиз (35:2:1), за да се убедят всички, че все пак е човек и може да бъде повален.

Уайлдър пък започна да се бие по веднъж в годината, за да пази световната си титла от WBC и дори смяташе, че с лекота ще приспи „Циганския крал“, защото за всички вече бе известно, че той се завръща след тежка депресия.

Съдбата обаче винаги има свои планове, защото към днешната дата вече почти никой не приема Дионтей Уайлдър на сериозно след тежките му загуби от Джоузеф Паркър (35:3) и Жилей Жан (27:2:1). Антъни Джошуа в същото време бе разкрит на два пъти от Олександър Усик (22:0) и макар за кратко всички да помислиха, че се е завърнал след онзи брутален нокаут срещу Франсис Нгану (0:2), Даниел Дубоа (22:2) взе, че го съсипа пред публиката на любимия му стадион „Уембли“.

Наистина логиката сочи, че един от тези двамата вече е изчерпал лимита си от грешки. Единият е на 38 години, другият е на 34. Най-силните им години видимо са зад гърба им. Един финален танц помежду им би могъл да е перфектният завършек на сагата.