Начало Бокс „Светецът“ окачи ръкавиците

„Светецът“ окачи ръкавиците

„Светецът“ окачи ръкавиците
0

Изненадваща новина сполетя боксовите фенове по света – бившият световен „Супер“ шампион на WBA в супер средна категория – Джордж Гроувс (28-4-0), обяви отказването си от професионалния бокс.

Роденият в Лондон англичанин се пенсионира на едва 30-годишна възраст, след като за последно се би на 28 септември миналата година, губейки финала на Световните боксови супер серии от сънародника си Калъм Смит.

„Свети Джордж“ прави професионалния си дебют през 2008 г., а за 10 години на ринга печели европейската, британската и титлата на Обединеното Кралство в супер средна категория.

На 27 май 2017 г. печели овакантената „Супер“ титла на WBA, побеждавайки с технически нокаут руснака Фьодор Чудинов.

Ето и част от официалното сбогом на Гроувс:

„След известно време прекарано в размисли относно последните събития от професионалната ми кариера реших, че е време да се пенсионирам.

През 2017-та се бих пред родна публика в Шефилд и станах шампион на WBA. След три неуспешни опита, най-накрая сбъднах мечтата си. Без съмнение най-великия момент в кариерата ми.

На някои от вас може и да им се струва странно защо се оттеглям от спорта сега. Млад съм, здрав съм и има битки, които бих могъл да осъществя. Но именно това са причините. Имам младо семейство и е време да прекарам най-добрите си дни с тях. Не искам някоя контузия или времето да ме откажат. През годините съм виждал и съм знаел опасностите, които крие нашия спорт и искам да се оттегля, докато съм на върха на способностите си.

Боксирах се на най-високо ниво, по целия свят, бях шампион и напускам играта сравнително непокътнат„, бяха част от емоционалните слова на Гроувс.