Начало Бокс Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ

Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ

Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ
0

Амир Хан (33-4-0), който на 20 април ще се бие срещу шампиона на WBO в полусредна категория – Терънс Кроуфърд (34-0-0) направи интересно изказване, касаещо сънародника му – Кел Брук (38-2-0).

Хан и Брук трябваше да се изправят един срещу друг през първото тримесечие на 2019 г., но според „Крал Хан“ последната битка на Брук е била разковничето, което е променило плановете.

В края на 2018-та, 32-годишният Брук се изправи срещу непретенциозния австралиец Майкъл Зерафа и очаквано се добра до победата, но представянето му бе силно разкритикувано и то с право.

Брук изглеждаше незаинтересован и във втората половина мача Зерафа успя да пласира висок брой удари, които поразтърсиха главата и тялото на британеца.

Според Хан, именно колебливото представяне на големия му съперник през годините го е накарало да приеме офертата на „Top Rank“ за 5 милиона долара.

„Кроуфърд е един от най-добрите боксьори в света и е шампион, а такъв шанс не се изпуска.

Не съм отписал мач с Кел Брук. Но след като гледах последния му сблъсък и слабото му представяне си дадох сметка, че ако се бием сега, това ще навреди на самия мач от маркетингова гледна точка.

Когато ми предложиха възможността да се бия с Кроуфърд, не се замислих и за момент. Ако взема световната титла и се върна да направим двубой с Брук, ще бъде още по-голямо събитие.

В момента фокусът ми е насочен изцяло към Терънс, но вярвам, че някой ден ще изляза срещу Кел Брук. Може би в последната глава от кариерата ми, но ще дам този мач на британските фенове“, заяви Хан, който започва подготвителния си лагер в САЩ, където ще се проведе срещата срещу Кроуфърд.