Начало Бокс Топ 5 на провалените мачове през годината

Топ 5 на провалените мачове през годината

Топ 5 на провалените мачове през годината
0

В бойните спортове често се случва мачове да бъдат отложени или въобще да не се състоят по ред причини. Дали заради контузии, проблеми с теглото, допинг или нещо, но редица срещи през 2018 година в бокса и смесените бойни изкуства бяха отменени. Постарахме се да извадим пет от най-очакваните срещи, които не се състояха или се състояха по-късно.

1.Тони Фъргюсън – Хабиб Нурмагомедов
Двамата вече имаха два пропаднали двубой предишни години и очакваха с нетърпение, не само те, но и всички фенове на ММА, да излязат един срещу друг в клетката. Двамата са непобедени и трябваше да определят краля на леката категория.

Дни преди срещата Фъргюсън се спъна в кабел по време на телевизионно интервю и получи контузия  на крака, която му попречи да излезе срещу Нурмагомедов. Това означаваше трети провален двубой помежду им. Дали ще има четвърти, за какъвто се говори, предстои да разберем.

2. Браян Ортега – Макс Халоуей
Двубоят между двамата трябваше да се състои на UFC 226 на 7 юли. Халоуей е актуален шампион, а Ортега големият претендент за титлата му. Само 3 дни преди срещата Макс се появи в доста лошо състояние на пресконференция, очите му бяха полузатворени, а думите едва излизаха от устата му.

24 часа по-късно екипът му обяви, че Халоуей няма да може да се бие, тъй като е със симптоми на мозъчно сътресение.

3. Канело Алварес – Генади Головкин
Вторият боксов сблъсък между двамата, след като първият завърши наравно, трябваше да се състои на 5 май. През месец март Алварес обаче даде положителен тест за кленбутерол и Атлетическата комисия на Невада го наказа за 6 месеца и срещата бе отложена. В крайна сметка се състоя на 15 септември и победител със съдийско решение бе мексиканецът.

4. Жан Паскал – Гари Копас
Двубоят бе кръстен „Мача на годината” в лека тежка категория. Бившият шампион Паскал трябваше да се изправи срещу шампиона на Канада за колана му, но трагедия застигна семейството му.

Седмици преди срещата Паскал загуби своя баща, а екипът на Копас прие предложението за отлагане на двубоя.

5. Три мача от UFC 223 не се състояха заради атаката на Конър Макгрегър и екипът му срещу автобуса на Хабиб Нурмагомедов и още няколко бойци.

Майкъл Киеза получи контузия след като стоеше до стъклото в автобуса и срещата му с Антъни Петис бе отменена.

Рей Борг също бе с наранявания следствие на атаката и мачът му с Брандън Морено бе отложен.

Артьом Лобов пък бе част от антуража на Макгрегър и участва в атаката срещу автобуса и по тази причина бе наказан, а срещата му с Алекс Касерес отменена.