Начало Борба Даниел Александров с уникален подарък за кмета на Дупница
0

Даниел Александров с уникален подарък за кмета на Дупница

Даниел Александров с уникален подарък за кмета на Дупница
0

Уникален подарък получи кметът на Дупница инж.Методи Чимев на церемонията по връчване наградите за Спортист на града. Един от двамата най-силни борци на България през тази година, Даниел Александров сюрпризира градоначалника, като му подари оригининалния си колан от най-стария и силен турнир по борба в Европа – „Никола Петров“. Дупнишкият състезател по борба е един от малкото в света, който е ставал носител на това отличие, което конкретно в този спорт се равнява на олимпийско отличие.

„За мен е удоволствие и чест да го даря на г-н Чимев, не само заради помощта и подкрепата към спорта, която е оказвал и оказва, но и защото това е успех за целия град. Аз се гордея с факта, че съм дупничанин и искам този мой най-скъп трофей да го даря на родния си град“, каза Александров, пред буквално слисания поглед на кмета.

„Всеки който е запознат с отличието „Никола Петров”, отлично разбира за какъв огромен жест става въпрос в този момент. Този дар задължава изключително много. Тук е моментът да обявя, че този колан, както и трикото на Дани, както и това на Кирчо Милов, ще бъдат поставени в музей на спорта. Вече работим по тази идея, да се реализира във фоайето на спортната зала. Всички спортни успехи на нашите момчета, момичета и треньори ще бъдат там“, обяви инж.Чимев.

През тази година Даниел Александров и Кирил Милов се превърнаха в единствените ни представители в силния пол, които спечелиха медали от световно и европейско първенство. И двамата дупничани бяха избрани за спортисти на градовете, за които се състезават – Александров бе избран за номер 1 на Перник, а Милов на Враца. Двамата получиха призове днес за особени заслуги към дупнишкия спорт, защото в класацията участват само състезатели от дупнишки клубове.