Начало ММА ММА вече е легален спорт във Франция

ММА вече е легален спорт във Франция

ММА вече е легален спорт във Франция
0

Добри новини за Франсис Нгану и неговите фенове в Европа. Най-сетне Франция легализира смесените бойни изкуства. През 2016 година на ММА беше наложена забрана в страната, като правителството обяви, че ще я вдигне, когато някоя спортна федерация поеме управлението.

Това вече е факт – смесените боеве ще бъдат организирани от федерацията на „петлите“ по бокс.

Френският министър на спорта Роксана Марасинеану обяви официалното легализиране на дисциплината.

Признанието идва по молба на UFC. Дейна Уайт планира мащабна гала в Париж през месец март, която ще бъде оглавявана от лицето на смесените боеве в страната – Нгану.

Феновете на ММА във Франция са изключително щастливи, а сред най-харесваните мнения е шеговитият коментар, че след бруталния нокаут на Франсис Нгану през март… спортът отново ще бъде забранен.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.