Начало Бокс АИБА избира нов президент през декември

АИБА избира нов президент през декември

АИБА избира нов президент през декември
0

Международната боксова асоциация се надява мъките ѝ да приключат през декември, когато е насрочен годишният конгрес на асоциацията.

Конгресът ще се проведе на 12-ти и 13-ти декември, като вчера изпълнителният комитет взе решението това да се случи онлайн.

Именно тогава ще се проведат изборите за нов президент на организацията, която бе на косъм да престане да съществува през последните две години.

Напомняме, че през 2018 г. тогавашният президент Гафур Рахимов бе обвинен от Министерството на финансите на САЩ в участие в наркотрафик и през 2019-та той напусна поста си.

В същото време Международният олимпийски комитет (МОК) отне правото на АИБА да организира боксовия турнир на Летните олимпийски игри в Токио.

Освен нов президент, Международната боксова асоциация ще получи и нова конституция, чиято цел е да поправи взаимоотношенията на федерацията с МОК.

Сюлейман Микайлов/ Twitter

Единствените кандидати до този момент са Сюлейман Микайлов от Азербайджан (член на изпълнителния комитет на АИБА и вицепрезидент на Азербайджанската боксова федерация) и Доминго Солано от Доминиканска република (почетен вицепрезидент на АИБА).

Доминго Солано/ Twitter

Съвсем скоро се очаква и кандидатурата на руснака Умар Кремлев, който е генерален секретар на Руската федерация по бокс.

Embed from Getty Images