Начало Бокс Президентът на АИБА отново хвърли оставка

Президентът на АИБА отново хвърли оставка

Президентът на АИБА отново хвърли оставка
0

Президентът на Международната федерация по бокс (АИБА) – Гафур Рахимов, подаде оставка. Узбекистанецът е обвинен във финансови злоупотреби и ръководене на криминална структура за разпространение на наркотици.

В края на месец май логичното се случи и Международният олимпийски комитет забрани на АИБА да организира турнира по бокс на предстоящите Олимпийски игри в Токио догодина.

Рахимов зае поста през ноември – на изборно събрание по време на конгреса на АИБА в Москва.

МОК отдавна предупреди, че ако съмнителният узбекистанец бъде избран за ръководител, ще бъде принуден да извади бокса от олимпийската програма. През март Гафур Рахимов все пак се вразуми и обяви оттегляне.

Шефът се оплака от „политически натиск“.

На негово място временно застана Мохамед Мустасан. Тепърва предстоят катаклизми в Международната федерация по бокс. Не е обществена тайна, че ръководният орган страда от сериозни финансови проблеми.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.