Начало Бокс АИБА с надежди да се върне обратно начело на бокса

АИБА с надежди да се върне обратно начело на бокса

АИБА с надежди да се върне обратно начело на бокса
0

Международната боксова асоциация би трябвало да е завършила наложените ѝ реформи и промени до една година, за да може да се върне начело на бокса преди провеждането на Летните олимпийски игри догодина.

twitter.com

Както вчера стана ясно, Игрите в Токио бяха отменени за 2021 г. заради коронавирус пандемията, а това може да даде нужното време на хората, които се заеха да оправят бъркотията в световния аматьорски бокс.

Проблемите за АИБА започнаха още през 2018 г., когато новоназначеният президент Гафур Рахимов бе обвинен от Министерството на финансите на САЩ в участие с трафик на хероин и други тежки престъпления.

По-късно Международният олимпийски комитет отстрани АИБА от организирането на боксовия турнир на Олимпийските игри заради неясното финансиране на организацията и избора ѝ на членове.

„Сигурен съм, че до края на тази година или най-късно началото на следващата, АИБА и МОК ще се разберат и ще подновят работа“, сподели президентът на руската федерация по бокс Умар Кремлев, който е и член на асоциацията.

„АИБА не е това, което беше. Вече се усещат промените. Направихме нужните реформи. В момента се случват промени, които ще ни помогнат“, допълни Кремлев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.