Начало Бокс Мани Роблес: Пулев е опитен боксьор и може да победи Джошуа

Мани Роблес: Пулев е опитен боксьор и може да победи Джошуа

Мани Роблес: Пулев е опитен боксьор и може да победи Джошуа
0

Мани Роблес коментира предстоящият сблъсък за световните титли в тежка категория, който ще противопостави Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Треньорът, който изведе Анди Руис-младши до най-неочакваната световна титла в тежка категория за 21 век, разкри кои са слабите страни на „Ей Джей“.

„Дясната ръка. Ако пласирате дясната ръка в подходящия момент. Джеб в гърдите, джеб в тялото и завършите с дясната ръка. Ето къде чувствам, че Джошуа е уязвим. Видяхте това в битката срещу Поветкин. Повечето боксьори, които са успели да наранят Джошуа – са го правили с дясната ръка. Джошуа е страхотен боксьор, страхотен човек, но и той е уязвим, и той е човек. Джошуа не е перфектен, допуска грешки. И ние се възползвахме от тези грешки през юни 2019 година“, заяви именитият треньор пред журналиста Марк Гатфорд, цитиран от fight-bg.com.

Той обърна внимание и на претендента за титлите.

„Пулев не е разходка в парк, той е опитен боксьор. Той определено е тип боксьор, който ще даде възможност на Джошуа да заслужи парите си. Пулев не е толкова бърз, колкото Анди, но ако разучат Джошуа, проучат го и подготвят добър игрови план, той може да бъде ефективен“, завърши Роблес.

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се срещнат на ринга на 12 декември в една от помощните зали на „О2 Arena“, ситуирана в Гринуич, Лондон. Двубоят е за титлите на WBA Super, IBO, IBF, WBO в тежка категория. Вчера стана ясно, че сблъсъкът ще се играе пред публика.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".