Начало ММА Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC на Бойния остров

Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC на Бойния остров

Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC на Бойния остров
0

Умар Нурмагомедов най-сетне ще дебютира в UFC. Един от братовчедите на шампиона на организацията в лека категория – Хабиб Нурмагомедов ще влезе в октагона на 23 януари, на събитието UFC 257, което ще се проведе на „Бойния остров“ Яс, в Абу Даби. Негов съперник ще бъде друг дебютант – казахстанският боец Сергей Морозов. Сблъсъкът между тях ще бъде в категория „петел“.

24-годишният Умар Нурмагомедов има баланс от 12 успеха и няма поражения в ММА. Той е спечелил половината си срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 5 след събмишън). Дагестанският боец е бивш шампион на GFC. През миналата година Нурмагомедов записа 4 срещи в клетката, печелейки две от тях след събмишън и 2 след съдийско решение. Той трябваше да влезе в октагона през април, но пандемията от коронавирус провали плановете за първия му двубой в UFC. През юни, Нурмагомедов получи нова дата и съперник за първия си двубой в най-известната ММА верига в света – 25 юли, срещу Натаниел Ууд, но и тази среща пропадна.

Сергей Морозов е с баланс от 16 победи и 4 загуби в ММА. Цели 11 срещи той е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 3 след събмишън). Казахстанският боец се намира в серия от 5 поредни успеха, а послендното мо поражение в клетката датира от февруари 2018 година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".