Начало ММА Непобеденият Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC

Непобеденият Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC

Непобеденият Умар Нурмагомедов ще дебютира в UFC
0

Умар Нурмагомедов най-сетне ще дебютира в UFC. Един от братовчедите на шампиона на организацията в лека категория – Хабиб Нурмагомедов ще влезе в октагона на 24 октомври, на събитието UFC 254. Негов съперник ще бъде друг дебютант – казахстанският боец Сергей Морозов. Сблъсъкът между тях ще бъде в категория „петел“.

24-годишният Умар Нурмагомедов има баланс от 12 успеха и няма поражения в ММА. Той е спечелил половината си срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 5 след събмишън). Дагестанският боец е бивш шампион на GFC. През миналата година Нурмагомедов записа 4 срещи в клетката, печелейки две от тях след събмишън и 2 след съдийско решение. Той трябваше да влезе в октагона през април, но пандемията от коронавирус провали плановете за първия му двубой в UFC. През юни, Нурмагомедов получи нова дата и съперник за първия си двубой в най-известната ММА верига в света – 25 юли, срещу Натаниел Ууд, но и тази среща пропадна.

Сергей Морозов е с баланс от 16 победи и 4 загуби в ММА. Цели 11 срещи той е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 3 след събмишън). Казахстанският боец се намира в серия от 5 поредни успеха, а послендното мо поражение в клетката датира от февруари 2018 година.