Начало ММА Антъни Смит посочи кого иска да срещне в клетката
0

Антъни Смит посочи кого иска да срещне в клетката

Антъни Смит посочи кого иска да срещне в клетката
0

Бившият претендент за титлата в полутежка категория на UFC Антъни Смит загатна за следващия му опонент в клетката. Боецът с прякор „Лъвското сърце“ сподели пред MMAfighting.com, че двубой с шотландеца Пол Крейг му зучи като добра идея.

„Мисля, че Пол Крейг спомена името ми някъде. Това ще бъде интересен двубой. Той има добър граплинг, харесвам стила му. Стига да имам достатъчно време за подготовка, съм готов да се изправя срещу всеки“, заяви Смит, който миналия уикенд отказа Девин Кларк в първия рунд от главната битка на „UFC Vegas 15“.

С победата със събмишън Смит излезе от серията от две поредни загуби. Той определя победата не само като нужна за кариерата му, но и като нужна за бойния му дух.

„Забравяш какво значи да победиш. Спомням си първата ми загуба през 2016-та като аматьор. Тогава се стресирах много. Не знам, беше луда година и боли много, когато губиш от хора, които знаеш, че можеш да победиш“, споделя американецът, който допусна загуби от Гловър Тешейра и Александър Ракич тази година.

Пол Крейг е в серия от две поредни победи, като в последната си среща надделя над легендата Маурисио „Шогуна“ Руа. Това се случи на събитието UFC 255, което се проведе на 21-ви ноември. Това бе реванш между двамата. В първата битка помежду им съдиите определиха равенство.

Победата над Кларк не е определена като „удовлетворителна“ от Смит, който смята, че е направил това, което се е очаквало от него.

„Победих Девин Кларк както трябва да победиш Девин Кларк. Не казвам, че не съм щастлив с тази победа, но всичко различно от такава победа, би било проб;лем за мен. Не съм от тези, които искат битка за титлата след такава победа. Щом трябва, ще се изкачвам в ранглистата чрез победи над топ бойците“, заключи роденият в Тексас боец.

Смит към момента е шести в ранглистата при 93-килограмовите. Миналата събота той изигра своя юбилеен 50-ти професионален двубой. В статистиката си има 34 победи и 16 загуби.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".