Начало Бокс Шестима родни боксьори влизат в битки за финали на Европейското (ВИДЕО)

Шестима родни боксьори влизат в битки за финали на Европейското (ВИДЕО)

Шестима родни боксьори влизат в битки за финали на Европейското (ВИДЕО)
0

Силно родно присъствие ще има и в днешния 7-и ден на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, домакин на което е София. Шест български боксьори ще се борят за място на големите финали в своите категории.

Пръв от българите на ринга ще се качи Тони Сотиров. Той ще спори с Джоузеф Палм от Естония за място на големия финал в категория до 60 кг. Срещата е последна (12) за деня от следобедната сесия, която стартира в 14.00 часа.

Останалите ни боксьори ще стартират във вечерната сесия. Тя ще започне в 17.00 часа.

В трети сблъсък за вечерта ще видим Емил Кръстев. Нашенецът ще боксира срещу Сергей Колденков от Русия в първия полуфинал при 66-килограмовите.

В шестия сблъсък за деня на ринга ще се качи Серги Владойану. Негова пречка за полуфиналите в категория до 70 кг. ще бъде молдовецът Андрей Редца.

Нов българо-руски полуфинал ни очаква в осмия сблъсък за вечерта. Той ще противопостави Стелиан Страхилов и Исмаил Магомадов, а срещата е в категория до 75 кг.

Третият сблъсък за деня, противопоставящ България и Русия ще бъде вторият полуфинал при 80-килограмовите. Сблъсъкът е под номер 10 за вечерта, а в него ще видим Георги Стоянов срещу Данийл Туктубаев.

Последен от родните участници в днешния ден, на ринга в София ще се качи Кирил Борисов. Нашенецът и молдовецът Николай Бурдуя ще закрият програмата за деня със сблъсък в категория над 80 кг.

Надпреварата в София може да проследите „на живо“ ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".