Начало Бокс България с още два медала от Европейското по бокс за юноши

България с още два медала от Европейското по бокс за юноши

България с още два медала от Европейското по бокс за юноши
0

По перфектен начин започна петият ден на провеждащото се Европейско първенство по бокс за юноши и девойки. В зала „София“ двама от националите ни се класираха на полуфинал, осигурявайки си минимум бронзов медал от надпреварата.

Първи на ринга се качи възпитаникът на БК Локомотив София – Тони Сотиров. Представителят ни в категория до 60 кг не срещна трудности в мача си срещу Едгарас Тротенскис от Литва.

Въпреки че родният боксьор отстъпваше сериозно в ръстово отношение, той бе по-агресивният и по-разчупеният от двамата.

Сотиров зае центъра на ринга и постоянно тормозеше съперника си с бързи комбинации от най-различни ъгли. По-дългите ръце на Тротенскис не му помогнаха особено много, като той се опитваше да държи далеч от себе си Сотиров, но стратегията му да спазва дистанция не бе успешна.

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушна победа за България, а на 1/2-финал Сотиров ще се изправи срещу Йосеп Палм от Естония.

youtube.com

Малко след него на ринга се качи и представителят ни в кат. до 66 кг – Емил Кръстев. Той имаше по-тежка задача да се справи със сърбина Урош Милошевич.

Софиянецът, който почиваше в първия рунд, влезе по-добре в мача. Кръстев се движеше непрестанно и наблягаше на ударите в тялото. Кръстев нямаше проблеми в играта от заден крак и контирраше опонента си успешно, връщайки го назад с мощни попадения.

В третия рунд сърбинът успя да се доближи по-близо и пласира няколко силни попадения, които поразклатиха родния боец. Това обаче не бе достатъчно и съдиите отсъдиха победа за България с неединодушно решение, която праща Кръстев на 1/2-финал.

Там негов съперник ще бъде Сергей Колденков от Русия.

youtube.com