Начало Бокс Категорични победи за боксьорите ни в петия ден на Европейското за юноши

Категорични победи за боксьорите ни в петия ден на Европейското за юноши

Категорични победи за боксьорите ни в петия ден на Европейското за юноши
0

С две убедителни български победи завърши петият ден от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, което се провежда в зала „София“.

След като по-рано през деня родните състезатели записаха две победи, към тях се присъедини и представителят ни в категория до 70 кг. Серги Владойану. Възпитаникът на БК Локомотив София се справи с Удай Сюлейман от Израел.

16-годишният българин бе по-класният от двамата и това си личеше във всяко негово движение. Обратният гард на Владойану се оказа неразрешима загадка за Сюлейман, чиито атаки редовно увисваха във въздуха.

Преидмството на Серги в разтега и височината му позволяваше да атакува и от преден, и от заден крак, което допълнително демотивираше израелеца.

Съдиите край ринга отсъдиха единодушно в полза на Серги, който ще се изправи срещу Андрей Редча от Молдова.

youtube.com

В последната среща за деня медал си място на почетната стълбичка си осигури и най-тежкият ни представител при юношите – Кирил Борисов (+80 кг). В първия си мач от надпреварата той се изправи срещу Филип Кочи от Чехия.

Двамата сътвориха атрактивна среща, в която на почит бе атаката. Ръстовото предимство бе на страната на Кочи, но Борисов нямаше проблеми с пласирането на тежки попадения. Десните крошета на боксьора ни често пъти попадаха в целта, а размените бяха почти непрестанни.

С течение на времето чехът започна да издава атаките си и контраатаките на Борисов станаха още по-точни, което допълнително измори съперника му.

След изиграването на всичките три рунда съдиите отсъдиха категорично 5:0 в полза на българина, който ще се изправи срещу Николай Бурдиуджа от Молдова.

youtube.com