Начало Бокс Майк Тайсън: Хора като Джейк Пол връщат интереса към бокса

Майк Тайсън: Хора като Джейк Пол връщат интереса към бокса

Майк Тайсън: Хора като Джейк Пол връщат интереса към бокса
0

Боксовото величие Майк Тайсън за пореден път взриви социалните и несоциалните медии с ново противоречиво мнение, което със сигурност разделя фенове и специалисти на няколко лагера.

Тайсън обърна специално внимание на Джейк Пол.

YouTube звездата взе участие в един от подгряващите мачове на демонстративното шоу между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши. Не само това, но Пол бе деен участник в може би най-запомнящия се момент от цялата „галавечер“.

23-годишният американец записа брутален нокаут срещу друг човек, който по принцип няма място на ринга – бившият баскетболист Нейт Робинсън.

Embed from Getty Images

Въпреки че двамата се биха на един ринг, след края на вечерта Тайсън призна, че никога досега не бе чувал името Джейк Пол, но той заслужава уважение и колан.

„Съвсем до скоро не знаех кой е той“, заяви „Железния“.

„Разбрах за него, когато един от синовете ми каза, че би искал да се бие с него някой ден. Първоначално не го приех насериозно, но се оказа, че той е голяма звезда и много хора го знаят.

Embed from Getty Images

„Признателен съм за това, че се включи в шоуто и допринесе за спектакъла. Егото ми казва едно, но в действителност боксът има нужда от хора като Джейк Пол.

„Или поне да им отдадем нужната доза уважение. Боксът е жив именно заради хора като него и брат му.

„През последните години UFC ни газеше, а сега имаме YouTube боксьори, които ги гледат десетки милиони. Боксът отново е тук и причината са тези момчета“, допълни Тайсън, който не се бе качвал на ринг от 2005 г.