Начало Борба 11 държави спечелиха визи за Токио в свободния стил

11 държави спечелиха визи за Токио в свободния стил

11 държави спечелиха визи за Токио в свободния стил
0

11 държави спечелиха олимпийски квоти в свободния стил, в последния турнир, даващ шанс за класиране за участие на най-големия спортен форум на планетата.

На олимпийската квалификация в София, която се провежда в зала „Арена Армеец“ визи спечелиха 11 страни, излъчили общо 12 финалисти в 6-те категории.

Единствено съставът на Япония стигна до повече от 1 квота, а именно 2.

Останалите ще имат поне по 1 борец на Игрите в Токио.

България остана на крачка от това да има втори борец в японската столица в свободния стил, след Георги Вангелов, който спечели виза още на първата олимпийска квалификация.

В категория до 97 кг. Ахмед Батаев, бронзов медалист от индивидуалната Световна купа по борба, състояла се в Белград, в края на 2020 година, остана само на 1 точка от класиране за Токио.

Ето кои страни спечелиха поне по 1 квота в свободния стил за Олимпийските игри на квалификацията в София.

Япония – 2 квоти (до 57 кг. и до 86 кг.)

Монголия – 1 квота (до 57 кг.)

Гърция – 1 квота (до 65 кг.)

Полша – 1 квота (до 65 кг.)

Украйна – 1 квота (до 74 кг.)

Беларус – 1 квота (до 74 кг.)

Словакия – 1 квота (до 86 кг.)

Италия – 1 квота (до 97 кг.)

Румъния – 1 квота (до 97 кг.)

Русия – 1 квота (до 125 кг.)

Индия – 1 квота (до 125 кг.)

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".