Начало Борба Армен Назарян получи титлата „почетен професор“ в родната Армения

Армен Назарян получи титлата „почетен професор“ в родната Армения

Армен Назарян получи титлата „почетен професор“ в родната Армения
0

Армен Назарян, който е една от най-големите легенди борбата, бе удостоен с титлата „почетен професор“ на Арменския институт по физика, култура и спорт.

Поредното признание за него идва след като преди дни той беше избран и за треньор номер 2 на България за 2020 година (Назарян е треньор на националния отбор на България за мъже в класическия стил).

Беше много емоционално и приятно за мен. Честта е наистина голяма. От арменската национална спортна академия ми връчиха тази титла „Почетен Професор“.

За съжаление нямахме много възможност да празнуваме, защото обстановката в страната е тежка. Не само покрай пандемията, а и покрай войната с Азербайджан за Нагорний Карабах. Надявам се, че през новата година ще дойдат и по-добри дни за арменския народ, който изстрада много“, заяви Назарян пред „Тема Спорт“.

Армен Назарян е първият олимпийски шампион на Армения в който и да е спорт. През 1996 г. той печели златото в категория до 52 кг. на Олимпийските игри, които се провеждат в Аталанта, САЩ. Четири години по-късно той печели първото място и на Игрите в Сидни, но за България.

В славната си кариера Армен Назарян печели общо 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли, както и още 9 медала от най-значимите първенства за Армения и България.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.