Начало Борба Азиатски сблъсък е една от най-гледаните схватки в борбата през годината (ВИДЕО)

Азиатски сблъсък е една от най-гледаните схватки в борбата през годината (ВИДЕО)

Азиатски сблъсък е една от най-гледаните схватки в борбата през годината (ВИДЕО)
0

Финалната среща в категория до 77 кг в класическия стил на Азиатската олимпийска квалификация, състояла се в Казахстан, е под номер 6 на най-гледаните схватки за 2021 година. Тя е гледана над 310 000 пъти.

Срещата беше между Ахзол Махмудов от Киргизстан и Шохей Ябику от Япония. До успех със 7:3 стигна 22-годишният Махмудов, който впоследствие донесе на страната си и сребърното отличие в тази категория на Олимпийските игри в Токио.

Махмудов е световен и азиатски шампион за кадети. Той е на едва 22 години, но стигна изненадващо финала в категория до 77 кг в класическия стил на най-големия спортен форум на планетата. По пътя си той отстрани силни противници като Рафиг Хюсеинов от Азербайджан – сребърен медалист от последното световно първенство и Карапен Чалян – медалист от европейски първенства и Европейските игри в Минск. В битката за златото младият киргиз загуби от настоящия световен шампион – Тамаш Лоринц, но дебютът му на най-големия спортен форум остава впечатляващ.

Шохей Ябику от Япония е на 25 години и е бронзов медалист от Световното юнощеско първенство, състояло се в София през 2013 година. Той е и бронзов медалист от Игрите в Токио през това лято като това е първо голямо отличие за него от световен форум при мъжете.