Начало Борба Биляна Дудова прибра пояса в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Биляна Дудова прибра пояса в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Биляна Дудова прибра пояса в България (ВИДЕО+СНИМКИ)
0

Световната шампионка по борба Биляна Дудова се завърна в България заедно с шампионски пояс. Националката бе посрещната на летище „София“ малко преди полунощ от близки, приятели и много медии. Цветя и щастливи прегръдки получи 24-годишната състезателка, която показа златния медал и колана.   

„Радвам се, че съм зарадвала толкова много българи, получавах хиляди съобщения, минах през много препятствия, но показах, че съм най-добрата в света“, сподели при пристигането си Биляна.

Снимка БФ Борба, Костадин Андонов

Дудова посвети медала си от Световното първенство в Осло на покойната си майка.

„Спечелих този медал за моята майка. Защото й бях обещала, че това ще го постигна един ден, и ето че след 10 години с много труд, много тренировки, много постоянство и голяма вяра, показах че няма по-добра от мен. И ще ставам още по-добра“, добави националката.

Биляна Дудова ликува със златото в категория до 59 кг, като на финала в Осло победи японката Акие Ханай с 6:4.

„Тази година е една от най-успешните ми. Единствено това, което не успях да спечеля, е златният олимпийски медал. Това беше моята мечта. Но поради една или друга причина аз нямах възможност да участвам на игрите. Дано да съм здрава и един ден да спечеля и този медал. Искам да благодаря на Българска федерация по борба, на Валентин Йорданов, на Гриша Ганчев, на Министерството на отбраната, на моя клуб „Юнак Локомотив“ , Русе, както и на всички мои треньори през годините. Благодарна съм и на всички мои близки, на семейството ми, които са ме подкрепяли, за да постигна всичко това“, каза още световната и четири пъти европейска шампионка.

Снимки БФ Борба, Костадин Андонов