Начало Борба Биляна Дудова ще играе на Световното в Сърбия след триумф над Тайбе Юсеин

Биляна Дудова ще играе на Световното в Сърбия след триумф над Тайбе Юсеин

Биляна Дудова ще играе на Световното в Сърбия след триумф над Тайбе Юсеин
0

Четирикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова ще участва на предстоящото Световно първенство за мъже и жени през септември.

24-годишната врачанка ще пътува за Белград, където от 10-ти до 18-ти септември ще се проведе Мондиалът. Дудова подпечата участието си в столицата на Сърбия по-рано днес, след като победи другата ни голяма шампионка в кат. до 62 кг Тайбе Юсеин.

Двете се срещнаха на 1/4-финал на елитен международен турнир в Букурещ. За да стигне дотам, Дудова се справи със съпротивата на Хиожуан Луо от Китай, която е шампионка на Азия от 2019 г.

Снимка: lap.bg

Четвъртфиналната битка бе сблъсък за титулярното място в тази категория. Това бе втори успех за Биляна над бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио в рамките на по-малко от два месеца.

Двете дами се срещнаха във финала на Държавното първенство във Велико Търново през юни, като тогава Дудова взе победата след шеметен край на двубоя.

Българското участие в Букурещ продължава, а всичко най-интересно от столциата на Румъния може да намерите на нашия сайт.