Начало Борба Даниел Александров сложи край на кариерата си
0

Даниел Александров сложи край на кариерата си

Даниел Александров сложи край на кариерата си
0

Един от най-успешните български борци в последните години – Даниел Александров сложи край на кариерата си. 30-годишният ни състезател в класическия стил обяви, че се насочва към треньорска дейност и ще работи за развитието на борбата в родния си град Дупница.

Това не е загуба, не е отказ от спорта, който толкова много обичам, това е ново начало, ново състезание, в което се впускам. Няма загуба, когато говорим за бъдещето на младите хора в България и за развитието на спорта“, заяви Александров и публично обяви идеята за създаване на Обединен спортен клуб по борба „Марек“ Дупница. Този клуб ще търси и открива талантливи деца не само от град Дупница, а от цялата Кюстендилска област.

„Скейтъра“, както е известен Александров, е сребърен медалист от Европейското първенство в Рим през 2020-а. Той също така е носител на бронзови отличия от Рига 2016 и Каспийск 2018, както и от Европейските игри в Баку 2015.

Даниел насочи общественото внимание към сериозния и национален проблем свързан с наднорменото тегло и затлъстяването в детска възраст. Заедно с Георги Наумов, председател на сдружение „Дупница спорт“, предприемат и серия от срещи с директори, родители и ученици, за да намерят решение и на друг национална криза, свързана с нарастващата агресия сред децата.

Заменям състезателната си кариера с треньорска, заменям индивидуалното си представяне с обществена дейност, която се надявам да промени нашето бъдеще към по-добро. Още днес имаме много задачи, които можем да свършим. Още днес можем да работим за здравето на децата, за физическата им активност, за спортните им постижения, за справяне с агресията в училище и по пътищата“, каза още бившият национал.

И допълни: „Докато се обиждаме на политици, губим човешки животи и съдби. Докато се обиждаме на партийци, младите хора напускат държавата ни, възрастните хора живеят в бедност, обществото е в хаос и България върви не към промяна, а към гибел“.

Снимка: Костадин Андонов
тагове: