Начало Борба Биляна Дудова: Хората оценяват труда ни, когато печелим медали (ВИДЕО)

Биляна Дудова: Хората оценяват труда ни, когато печелим медали (ВИДЕО)

Биляна Дудова: Хората оценяват труда ни, когато печелим медали (ВИДЕО)
0

Сребърната медалистка в категория до 57 кг. на Световното първенство по борба за мъже и жени до 23 г. в Будапеща, Биляна Дудова, изрази благодарността си към подкрепящите я през тази успешна година. Българката бе наградена с чисто нов автомобил по-рано днес и заяви, че такива жестове я мотивират още повече за успехи през следващата година и се радва, че постиженията на родната ни борба са високо оценени.

Освен медал от световно първенство, Дудова е завоювала и призови места на европейски шампионати. През 2017г. тя става европейска шампионка в категория до 55 кг. , като побеждава във финална среща Катерина Янушкевич от Беларус с 9:3, а през 2018 г. повтаря успеха си на първенството в Каспийск, Русия. Година по-рано българката печели бронз на европейското първенство за девойки.

Дудова се надява през следващата година да е в отлично здраве  и да се бори за Олимпийски квоти. Вижте цялото изказване на състезателката ни тук:

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".